همگام با چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری

شب شعر «خیمه بر هستی» با حضور 17 شاعر و داستان‌نویس برگزار شد

شب شعر و داستان «خیمه بر هستی» با حضور حجت‌الاسلام ناصر نقویان و پیش‌كسوتان عرصه شعر كشور و جمع پر اشتیاق هنرمندان و هنردوستان در باغ موزه چهلستون اصفهان برگزار شد.

به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاع‎رسانی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، شب شعر و داستان «خیمه بر هستی» كه از جمله برنامه‌های چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری است كه شامگاه سه‌شنبه شب 7 مهرماه با حضور شاعران پیش‌كسوتی همچون سعید بیابانكی، علیرضا قزوه، خسرو احتشامی، فاضل نظری و جمعی دیگر از پیش‌كسوتان فرهنگ و ادب در باغ موزه چهلستون اصفهان برگزار شد.

در این مراسم كه جمع كثیری از هنرمندان و هنردوستان نیز حضور داشتند، سعید بیابانكی، شاعر خوش قریحه كشور، با اشاره به فضای دل‌انگیز اصفهان برای برگزاری شب شعر گفت: برای من اصفهان و به‌خصوص چهلستون بسیار خاطره‌انگیز است و قطعا هنردوستان نیز چنین احساسی را نسبت به این مكان زیبا دارند.

در ادامه این شب شعر، محمدعلی قاسمی، دبیر كمیته ادبیات چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری، ضمن ابراز خرسندی از حضور شاعران و هنردوستان در این محفل گفت: هدف از برگزاری این جشنواره ارتقابخشی، تعامل و شناخت هر چه بیشتر نخبگان و بزرگان عرصه هنر و ادبیات كشور است كه در عرصه معارف دینی و ارزشی فعالیت می‌كنند.

او در ادامه درباره آثار بخش ادبیات جشنواره اظهار داشت: كمیته ادبیات جشنواره پس از برگزاری نشست‌های مختلف در اصفهان، مركز و استان‌های دیگر و بر اساس متن فراخوان به جمع‌بندی آثار دریافتی دبیرخانه رسید.

دبیر كمیته ادبیات چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری افزود: در بخش شعر و داستان بالغ بر 232 اثر به شكل مكتوب دریافت كردیم كه 76 اثر در بخش شعر، 28 اثر در بخش شعر نو، 8 اثر در بخش شعر نو تدوینی، 50 داستان كوتاه، 16 داستان كوتاه تدوینی ،9 رمان، 10 اثر در بخش ادبیات كودك و نوجوان و 19 پژوهشی را شامل شده است.

قاسمی تصریح كرد: پس از ثبت و جمع‌بندی آثار طی دو مرحله داوری، 9 مهرماه شاهد معرفی آثار برتر هنرمندان خواهیم بود و این باعث افتخار است كه بتوانیم قدمی كوچك در راه معرفی هنرمندان و استعدادها داشته باشیم.

در ادامه علیرضا قزوه، شاعر توانا و مدیر مركز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری سازمان تبلیغات، به شعر خوانی پرداخت.

در ادامه این شب شعر، شاعران برجسته‌ای چون فاضل نظری، خسرو احتشامی، محمد‌رضا عبدالملكیان، ناصر فیض، وجیهه نوزادی، علی فردوسی، كبری موسوی قهفرخی، محمدحسین ملكیان و كمیل ایزدجو به شعرخوانی پرداختند.

همچنین در این مراسم فرشته حاجی دیوجی و مصطفی انصافی داستان كوتاهی را برای علاقه‌مندان خواندند و گروهی از هنرمندان خوش ذوق هم‌زمان با قرائت شعر و داستان توسط آن ها، تابلوی سیاه قلم از چهره آن ها طراحی كرده و هدیه دادند.





تعداد کل نظرات : 0 منتشر شده : 0 منتشر نشده : 0 غیر قابل انتشار : 0

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره